Durant el primer trimestre d’aquest curs, el grup del PTT d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració ha realitzat un projecte amb el títol: “LA MANDUCA CADUCA. Els Nens. Les víctimes més vulnerables dels col·lectius amb risc d’exclusió”.
S’hi han dedicat diferents sessions. En la primera sessió es va fer
una explicació sobre la separació de residus, el reciclatge i la reutilització. També es va fer un debat sobre el tractament del menjar i el malbaratament a casa, als restaurants, als supermercats.
La segona sessió a través de grups cooperatius van treballar i
identificar les diferents problemàtiques que poden portar a una
família a una situació amb risc d’exclusió o vulnerabilitat social. Es
va fer una reflexió sobre com la crisi econòmica que estem vivint
està afectant moltes famílies i sobretot els nens que són un dels
col·lectius més perjudicats. Els nois i noies van prendre consciència i van decidir que volien fer alguna cosa per alleujar aquest patiment als infants: elaborar alguns dolços per aconseguir alegrar-los una mica: magdalenes, coques de poma, tartes de trufa… que entregarien al Centre Reto perquè els hi fessin arribar.
Realment ha estat una experiència molt enriquidora i motivadora
pels alumnes, perquè s’han sentit molt útils i satisfets de poder
millorar la vida d’aquests infants. Gaudien només de pensar la cara que hi posarien en veure aquelles magdalenes tan divertides i aquells pastissos espectaculars que havien fet per a ells amb molta il·lusió.
Ha estat una experiència solidària i beneficiosa per tots plegats.