Ave Gerunda!

Els alumnes del batxillerat humanístic i part del social vam visitar la Girona romana i l’exposició del Caixaforum anomenada “Déus i mites del Prado” (els de 2n el dia 4 de març i els de 1r l’1 d’abril). L’exposició d’obres procedents del Museu del Prado va ser molt útil per aprofundir en el tractament dels mites clàssics al llarg de la història de l’art i també a l’època actual.

Després vam visitar els Banys Àrabs (són medievals però ens ajuden a entendre com funcionaven les termes romanes), els sepulcres de Sant Feliu (sobretot el del Rapte de Prosèrpina), la Catedral i el seu museu (on vam contemplar el Tapís de la Creació) i el Museu d’Història de Girona (per conèixer de prop el mosaic del Circ Romà trobat a can Pau Birol). Passejar per la part vella de la ciutat també ens va facilitar la comprensió “in situ” de com era la Gerunda antiga, tant pel que fa a la seva estructura com a les seves dimensions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.