Si el teu dia és AMARG, remena’l una mica. El sucre sempre queda al fons.

El grup del PTT d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració aquest primer trimestre ha realitzat un projecte amb el títol: “Si el teu dia és
AMARG, remena’l una mica. El sucre sempre queda al fons.” Fruit de la situació i les dificultats actuals hi ha molta gent immersa en la
pobresa, l’exclusió social o que pateixen trastorns mentals a qualsevol edat. Arran d’aquesta realitat vam decidir plantejar treballar els POSTRES a l’aula del PFI per aprendre a compartir. Amb aquest aprenentatge hem pogut fer arribar dolços i col·laborar amb projectes com els del Centre Reto, La Sopa de Girona o la Marató i alhora, podem utilitzar-ho a nivell pedagògic com a fil conductor per treballar diferents aspectes transversals, professionals i socials.
La resposta per part dels nois i noies del PFI ha estat molt positiva i amb molta implicació. En diferents sessions hem après a fer flams, magdalenes, pastissos de trufa i taronja, apfelkuchen… que han estat compartits amb les famílies adherides al Centre Reto de Girona.
També es va fer un treball de sensibilització en el tema del sensellarisme i sense sostre, que ha inclòs una visita a l’espai de la Sopa i una xerrada amb la Directora i un usuari del servei.
Hem treballat altres elaboracions com els Coulants de xocolata i el Lemon pie, després de veure el vídeo de la Marató de TV3 d’enguany sobre els trastorns mentals i fer una reflexió sobre aquests problemes. També hem volgut fer una sessió divulgativa i d’aprenentatge sobre el cafè i el cacau i s’ha convidat un barista especialitzat en el món del cafè amb qui hem fet una demostració de com treballar la xocolata amb un pastís com el Sacher Torte.
Per finalitzar el projecte hem elaborat unes galetes de Nadal envasades en sobres decorats i amb frases i missatges treballats a l’aula i escrits pel nostre alumnat.

Pla de Transició al Treball Girona
Aux. Hoteleria: cuina i serveis de restauració

Ha estat una experiència fantàstica i molt enriquidora per tots plegats!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.