UNA MIRADA A LES PROFESSIONS DES DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE

En el marc del dia internacional de la dona, l’institut Narcís Xifra i l’institut Santa Eugènia vàrem organitzar un debat al voltant de les professions i el gènere. L’alumnat va ser el protagonista, tant de la taula rodona com del posterior debat.  

Des de la comissió d’Orienta FP del Xifra i des dels departaments de FOL, dels dos centres, es van treballar dos objectius. El primer objectiu va ser reflexionar sobre el per què hi ha cicles tan masculinitzats, com poden ser els de la família professional d’Instal.lació i manteniment, Edificació i obra civil, Electricitat i electrònica, i d’altres tan feminitzats com els de les families de Sanitat i d’Imatge personal. El segon objectiu va ser la posada en pràctica del treball de comunicació oral prèviament assajat a l’aula. L’experiència va ser molt positiva, només pel fet interaccionar amb altres centres educatius de la ciutat o s’imparteixen altres cicles diferents als nostres, creiem que ja val la pena l’esforç. També, val a dir, que va posar de manifest tota la feina que ens cal fer des de l’aula i des de casa, per poder superar estereotips i mantres mentals que venim arrossegant històricament. Des d’aquí volem agrair totes les intervencions fetes des del públic i especialment dels que van ser portaveus dels cicles respectius. 

En representació de l’institut Narcís Xifra van intervenir: 

l’Oussama del CFGM  Cures auxiliars d’infermeria.

La Belen de 2n de CFGS Estètica integral i benestar

En Jack de 2n de CFGM Perruqueria i cosmètica capil·lar

En representació de l’institut Santa Eugènia:

En Nicolàs de 2n de CFGM d’Activitats comercials

L’Abril de 2n de CFGM Obres d’interior, decoració i rehabilitació

La Judith de 2n CFGM Obres d’interior, decoració i rehabilitació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.